Skip to content Skip to footer

Het Stiltecentrum

Het Stiltecentrum is een interkerkelijke plek in winkelcentrum Hoog Catharijne. Iedereen is bij ons welkom. Het maakt niet uit wat de culturele, religieuze of sociale achtergrond is. Mensen komen bij ons voor een moment van rust, gebed of meditatie. Voor een korte gebedsviering, een kop koffie of een diep gesprek. Wij verwelkomen treinreizigers, winkelend publiek en mensen uit Utrecht en de wijde omgeving.

Het stiltecentrum omvat een ontmoetingsruimte en een kapel. Beide zijn geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00-15.00 uur. In de ontmoetingsruimte ben je welkom voor een kop koffie, persoonlijke aandacht of om zomaar even een uurtje rustig te zitten. Er zijn ook diverse boeken en tijdschriften. In de kapel kun je terecht voor weldadige stilte, gebed of meditatie. Hier kun je een kaarsje branden of een intentie in het gebedenboek schrijven. Ook is er om 12.30 uur een korte viering. Hierin staan we aan de hand van de Bijbel en andere teksten stil bij wat er in ons leven echt toe doet.

Geïnspireerd door een oude traditie brengt het Stiltecentrum belangrijke evangelische waarden onder de aandacht, op een eigentijdse manier. Enerzijds door gastvrijheid te bieden en de mogelijkheid tot ontmoeting en gesprek. Anderzijds door de vieringen en mogelijkheid tot bezinning in de kapel.